## Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 6 Lesson 3 Answer Key

### Eureka Math Grade 3 Module 6 Lesson 3 Sprint Answer Key

A
Multiply or Divide by 6 Question 1.
2 × 6 =
By multiplying 2 with 6
we get 12

Question 2.
3 × 6 =
By multiplying 3 with 6
we get 18

Question 3.
4 × 6 =
By multiplying 4 with 6
we get 24

Question 4.
5 × 6 =
By multiplying 5 with 6
we get 30

Question 5.
1 × 6 =
By multiplying 1 with 6
we get 6

Question 6.
12 ÷ 6 =
By dividing 12 with 6
we get 2

Question 7.
18 ÷ 6 =
By dividing 18 with 6
we get 3

Question 8.
30 ÷ 6 =
By dividing 30 with 6
we get 5

Question 9.
6 ÷ 6 =
By dividing 6 with 6
we get 1

Question 10.
24 ÷ 6 =
By dividing 24 with 6
we get 4

Question 11.
6 × 6 =
By multiplying 6 with 6
we get 36

Question 12.
7 × 6 =
By multiplying 7 with 6
we get 42

Question 13.
8 × 6 =
By multiplying 8 with 6
we get 24

Question 14.
9 × 6 =
By multiplying 9 with 6
we get 54

Question 15.
10 × 6 =
By multiplying 10 with 6
we get 60

Question 16.
48 ÷ 6 =
By dividing 48 with 6
we get 8

Question 17.
42 ÷ 6 =
By dividing 42 with 6
we get 7

Question 18.
54 ÷ 6 =
By dividing 54 with 6
we get 9

Question 19.
36 ÷ 6 =
By dividing 36 with 6
we get 6

Question 20.
60 ÷ 6 =
By dividing 60 with 6
we get 10

Question 21.
___ × 6 = 30
By multiplying 5 with 6
we get 30

Question 22.
___ × 6 = 6
By multiplying 1 with 6
we get 6

Question 23.
___ × 6 = 60
By multiplying 10 with 6
we get 60

Question 24.
___ × 6 = 12
By multiplying 2 with 6
we get 12

Question 25.
___ × 6 = 18
By multiplying 3 with 6
we get 18

Question 26.
60 ÷ 6 =
By dividing 60 with 6
we get 10

Question 27.
30 ÷ 6 =
By dividing 30 with 6
we get 5

Question 28.
6 ÷ 6 =
By dividing 6 with 6
we get 1

Question 29.
12 ÷ 6 =
By dividing 12 with 6
we get 2

Question 30.
18 ÷ 6 =
By dividing 18 with 6
we get 3

Question 31.
___ × 6 = 36
By multiplying 6 with 6
we get 36

Question 32.
___ × 6 = 42
By multiplying 7 with 6
we get 42

Question 33.
___ × 6 = 54
By multiplying 9 with 6
we get 54

Question 34.
___ × 6 = 48
By multiplying 8 with 6
we get 48

Question 35.
42 ÷ 6 =
By dividing 42 with 6
we get 7

Question 36.
54 ÷ 6 =
By dividing 54 with 6
we get 9

Question 37.
36 ÷ 6 =
By dividing 36 with 6
we get 6

Question 38.
48 ÷ 6 =
By dividing 48 with 6
we get 8

Question 39.
11 × 6 =
By multiplying 11 with 6
we get 66

Question 40.
66 ÷ 6 =
By multiplying 66 with 6
we get 11

Question 41.
12 × 6 =
By multiplying 12 with 6
we get 72

Question 42.
72 ÷ 6 =
By dividing 72 with 6
we get 12

Question 43.
14 × 6 =
By multiplying 14 with 6
we get 84

Question 44.
84 ÷ 6 =
By dividing 84 with 6
we get 14

B
Multiply or Divide by 6 Question 1.
1 × 6 =
By multiplying 1 with 6
we get 6

Question 2.
2 × 6 =
By multiplying 2 with 6
we get 12

Question 3.
3 × 6 =
By multiplying 3 with 6
we get 18

Question 4.
4 × 6 =
By multiplying 4 with 6
we get 24

Question 5.
5 × 6 =
By multiplying 5 with 6
we get 30

Question 6.
18 ÷ 6 =
By dividing 18 with 6
we get 3

Question 7.
12 ÷ 6 =
By dividing 12 with 6
we get 2

Question 8.
24 ÷ 6 =
By dividing 24 with 6
we get 4

Question 9.
6 ÷ 6 =
By dividing 6 with 6
we get 1

Question 10.
30 ÷ 6 =
By dividing 30 with 6
we get 5

Question 11.
10 × 6 =
By multiplying 10 with 6
we get 60

Question 12.
6 × 6 =
By multiplying 6 with 6
we get 36

Question 13.
7 × 6 =
By multiplying 7 with 6
we get 42

Question 14.
8 × 6 =
By multiplying 8 with 6
we get 48

Question 15.
9 × 6 =
By multiplying 9 with 6
we get 64

Question 16.
42 ÷ 6 =
By dividing 42 with 6
we get 7

Question 17.
36 ÷ 6 =
By dividing 36 with 6
we get 6

Question 18.
48 ÷ 6 =
By dividing 48 with 6
we get 8

Question 19.
60 ÷ 6 =
By dividing 60 with 6
we get 10

Question 20.
54 ÷ 6 =
By dividing 54 with 6
we get 9

Question 21.
___ × 6 = 6
By multiplying 1 with 6
we get 6

Question 22.
___ × 6 = 30
By multiplying 5 with 6
we get 30

Question 23.
___ × 6 = 12
By multiplying 2 with 6
we get 12

Question 24.
___ × 6 = 60
By multiplying 10 with 6
we get 60

Question 25.
___ × 6 = 18
By multiplying 3 with 6
we get 18

Question 26.
12 ÷ 6 =
By dividing 12 with 6
we get 2

Question 27.
6 ÷ 6 =
By dividing 6 with 6
we get 1

Question 28.
60 ÷ 6 =
By dividing 60 with 6
we get 10

Question 29.
30 ÷ 6 =
By dividing 30 with 6
we get 5

Question 30.
18 ÷ 6 =
By dividing 18 with 6
we get 3

Question 31.
___ × 6 = 18
By multiplying 3 with 6
we get 18

Question 32.
___ × 6 = 24
By multiplying 4 with 6
we get 24

Question 33.
___ × 6 = 54
By multiplying 9 with 6
we get 54

Question 34.
___ × 6 = 42
By multiplying 7 with 6
we get 42

Question 35.
48 ÷ 6 =
By dividing 48 with 6
we get 8

Question 36.
54 ÷ 6 =
By dividing 54 with 6
we get 9

Question 37.
36 ÷ 6 =
By dividing 36 with 6
we get 6

Question 38.
42 ÷ 6 =
By dividing 42 with 6
we get 7

Question 39.
11 × 6 =
By multiplying 11 with 6
we get 66

Question 40.
66 ÷ 6 =
By dividing 66 with 6
we get 11

Question 41.
12 × 6 =
By multiplying 12 with 6
we get 72

Question 42.
72 ÷ 6 =
By dividing 72 with 6
we get 12

Question 43.
13 × 6 =
By multiplying 12 with 6
we get 78

Question 44.
78 ÷ 6 =
By dividing 78 with 6
we get 13

### Eureka Math Grade 3 Module 6 Lesson 3 Problem Set Answer Key

Question 1.
This table shows the number of students in each class.

 Number of Students in Each Class Class Number of Students Baking 9 Sports 16 Chorus 13 Drama 18

Use the table to color the bar graph. The first one has been done for you. a. What is the value of each square in the bar graph?
b. Write a number sentence to find how many total students are enrolled in classes.
c. How many fewer students are in sports than in chorus and baking combined? Write a number sentence to show your thinking. a. The value of each square in the bar graph is 2
b. The number sentence to find how many total students are enrolled in classes is
9+16+13+18= 56
c. Six fewer students are in sports than in chorus and baking combined.
sports has  16 students chorus and baking combined has 22 students
so 22-16 we get 6 students

Question 2.
This bar graph shows Kyle’s savings from February to June. Use a straightedge to help you read the graph. a. How much money did Kyle save in May?
b. In which months did Kyle save less than $35? c. How much more did Kyle save in June than April? Write a number sentence to show your thinking. d. The money Kyle saved in _______ was half the money he saved in _______. Answer: a. 34 dollars of money Kyle save in May b. In May month Kyle saves less than$35 that is 34 dollars
c. Kyle saved 63 dollars in June than April.
The number sentence is june savings 40 $April savings were 23$ by adding both 40 $+ 23$ we get 63 dollers
d. The money Kyle saved in April was half the money he saved in March.

Question 3.
Complete the table below to show the same data given in the bar graph in Problem 2.

 Months February March April May June Amount  Saved in Dollars 30 $46$ 23 $34$ 40 \$

This bar graph shows the number of minutes Charlotte read from Monday through Friday. Answer: the number of minutes Charlotte read from Monday through Friday is 230 minutes

Question 4.
Use the graph’s lines as a ruler to draw in the intervals on the number line shown above. Then plot and label a point for each day on the number line. Question 5.
Use the graph or number line to answer the following questions.
a. On which days did Charlotte read for the same number of minutes? How many minutes did Charlotte read on these days?
b. How many more minutes did Charlotte read on Wednesday than on Friday?
a.  On Monday Tuesday and Wednesday Charlotte read for the same number of minutes
Charlotte read 50 minutes on these days
b. 30 more minutes
On Wednesday = 55 minutes
On Friday = 25 minutes
55-25 =30

### Eureka Math Grade 3 Module 6 Lesson 3 Exit Ticket Answer Key

The bar graph below shows the students’ favorite ice cream flavors. a. Use the graph’s lines as a ruler to draw intervals on the number line shown above. Then plot and label a point for each flavor on the number line.
b. Write a number sentence to show the total number of students who voted for butter pecan, vanilla, and chocolate.
a. b.110
Explination:
Given:
Butter pecan =25
Vanilla = 35
Chocolate =50
so
50+25+35=110

### Eureka Math Grade 3 Module 6 Lesson 3 Homework Answer Key

Question 1.
This table shows the favorite subjects of third graders at Cayuga Elementary.

 Favorite Subjects Subject Number of Student Votes Math 18 ELA 13 History 17 Science ?

Use the table to color the bar graph. a. How many students voted for science?
b. How many more students voted for math than for science? Write a number sentence to show your thinking.
c. Which gets more votes, math and ELA together or history and science together? Show your work. a. 14 b. 4 students
18-14=4
c.Both are equal
Explination:
Math and ELA combined =18 + 13=31
History and Science combined  = 17 + 14 =31
31=31

Question 2.
This bar graph shows the number of liters of water Skyler uses this month. a. During which week does Skyler use the most water? _______
The least? ______
b. How many more liters does Skyler use in Week 4 than Week 2?
c. Write a number sentence to show how many liters of water Skyler uses during Weeks 2 and 3 combined.
d. How many liters does Skyler use in total?
e. If Skyler uses 60 liters in each of the 4 weeks next month, will she use more or less than she uses this month? Show your work.
a. The most water used was on week 4 with 65 liters of water
The least water used was on week 3 withh 40 liters of water
b. 15 more liters does Skyler use in Week 4 than Week 2
In week 4 =65
In week 2 =50
65-50=15
c. 90 liters
Explination:
Given:
Week 2 = 50 liters of water
Week 3 = 40 liters of water
50+40 =90
d. 210
Explination:
Given;
Week 1 = 55 liters
Week 2 = 50 liters
Week 3= 40 liters
Week 4= 65 liters
Total water used :
Week 1+ Week 2+Week 3+Week 4=55+50+40+65 = 210
e. 30 more liters of water
Explination:
When using water as 60 liters for each week total water used = 60+60+60+60 =240
Water used as of now = Week 1+ Week 2+Week 3+Week 4=55+50+40+65 = 210
240-210=30

Question 3.
Complete the table below to show the data displayed in the bar graph in Problem 2.

 Liters of Water Skyler Uses Week Liters of Water 