## Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Problem Set Answer Key

Question 1.
Estimate the quotient for the following problems. Round the divisor first.
a. 609 ÷ 21
≈ 600 ÷ 20
= 30

b. 913 ÷ 29
≈ __900______ ÷ ____30____
= ____30_____

913/29 = 31.48.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
900/30
30.

c. 826 ÷ 37
≈ ___800_____ ÷ ____40____
= ___20______

826/37 = 22.324.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
800/40
20.

d. 141 ÷ 73
≈ ___140_____ ÷ ____70____
= ____2_____

140/70 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
140/70
2.

e. 241 ÷ 58
≈ ___240_____ ÷ ____60____
= ___4______

240/60 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
240/60
4.

f. 482 ÷ 62
≈ ___480_____ ÷ ___60_____
= ____8_____

480/60 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/60
8.

g. 656 ÷ 81
≈ __660______ ÷ ___80_____
= ___8______

660/80 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
660/80
8.

h. 799 ÷ 99
≈ __800_______ ÷ _100________
= _____8____

800/100 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
800/100
8.

i. 635 ÷ 95
≈ ___635_____ ÷ ____95_____
= ___7______

635/95 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
635/95.
7.

j. 311 ÷ 76
≈ ___310_____ ÷ ___80_____
= ____4_____

310/80 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
310/80
4.

k. 648 ÷ 83
≈ ___650______ ÷ _____80____
= ___8______

650/80 = 8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
650/80
8.

l. 143 ÷ 35
≈ ___140______ ÷ _____35____
= _____4____

143/35 = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
143/35
4.

m. 525 ÷ 25
≈ ___525______ ÷ ___25______
= ____21_____

525/25 = 21.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
525/25
21.

n. 552 ÷ 85
≈ ___550______ ÷ ____85_____
= _____6____

550/85 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
550/85
6.

o. 667 ÷ 11
≈ ___670______ ÷ ____10_____
= ___67______

670/10 = 67.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
670/10
67.

Question 2.
A video game store has a budget of $825, and would like to purchase new video games. If each video game costs$41, estimate the total number of video games the store can purchase with its budget. Explain your thinking.

The total number of video games the store can purchase with its budget = $20. Explanation: In the above-given question, given that, A video game store has a budget of$825 and would like to purchase new video games.
If each video game costs $41, estimate the total number of video games the store can purchase with its budget. 825/41 = 20. The total number of video games the store can purchase with its budget =$20.

Question 3.
Jackson estimated 637 ÷ 78 as 640 ÷ 80. He reasoned that 64 tens divided by 8 tens should be 8 tens. Is Jackson’s reasoning correct? If so, explain why. If not, explain a correct solution.

Yes, Jackson’s reasoning correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jackson estimated 637/78.
640/80.
8.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Exit Ticket Answer Key

Estimate the quotient for the following problems.
a. 608 ÷ 23
≈ ___610______ ÷ ____20_____
= ___30______

610/20 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
610/20
30.

b. 913 ÷ 31
≈ ___910______ ÷ ___30______
= ____30_____

910/30 = 30.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
910/30
30.

c. 151 ÷ 39
≈ ___150______ ÷ ____40_____
= ____4_____

150/40 = 3.75.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
150/40
40.

d. 481 ÷ 68
≈ ___480______ ÷ ____70_____
= _____7____

480/70 = 7.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/70
7.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 17 Homework Answer Key

Question 1.
Estimate the quotient for the following problems. The first one is done for you.
a. 821 ÷ 41
≈ 800 ÷ 40
= 20

b. 617 ÷ 23
≈ ___620_____ ÷ ___20_____
= __31_______

617/20 = 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
610/20
31.

c. 821 ÷ 39
≈ ___820_____ ÷ ___40_____
= __20_______

820/40 = 20.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
820/40
20.

d. 482 ÷ 52
≈ ___480_____ ÷ ____50____
= ___10______

480/50 = 10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/50
10.

e. 531 ÷ 48
≈ __530______ ÷ ___50_____
= ____11_____

531/50 = 11.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
531/50
11.

f. 141 ÷ 73
≈ ___140_____ ÷ ___70_____
= ____2_____

140/70 = 2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
140/70
2.

g. 476 ÷ 81
≈ ___480_____ ÷ ___80_____
= ___6______

480/80 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
480/80
6.

h. 645 ÷ 69
≈ __645______ ÷ ___70_____
= ____9_____

645/70 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
645/70
9.

i. 599 ÷ 99
≈ ___600_____ ÷ ___100_____
= ____6_____

600/10 = 6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
600/10
6.

j. 301 ÷ 26
≈ ___300_____ ÷ ___30_____
= ___3______

300/30 = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
300/30
3.

k. 729 ÷ 81
≈ ___730_____ ÷ ___80_____
= ___9______

730/80 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
730/80
9.

l. 636 ÷ 25
≈ ___640_____ ÷ ___25_____
= ___25______

640/25 = 25.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
640/25
25.

m. 835 ÷ 89
≈ __830______ ÷ ___90_____
= ___9______

835/90 = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
835/90
9.

n. 345 ÷ 72
≈ __345______ ÷ ___70_____
= ____5_____

345/70 = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
345/70
5.

o. 559 ÷ 11
≈ ___560_____ ÷ ____10____
= ____56_____

560/10 = 56.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
560/10
56.

Question 2.
Mrs. Johnson spent $611 buying lunch for 78 students. If all the lunches cost the same, about how much did she spend on each lunch? Answer: The money she spends on each lunch =$8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Johnson spent \$611 buying lunch for 78 students.
If all the lunches cost the same.
611/78 = 8.

Question 3.
An oil well produces 172 gallons of oil every day. A standard oil barrel holds 42 gallons of oil. About how many barrels of oil will the well produce in one day? Explain your thinking.