Teachers and students can find this Eureka Book Answer Key for Grade 3 more helpful in raising students’ scores and supporting teachers to educate the students. Learning activities are the best option to educate elementary school kids and make them understand the basic mathematical concepts like addition, subtraction, multiplication, division, etc. Grade 3 elementary school students can find these fun-learning exercises for all math concepts through the Eureka Book.

## Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 11 Answer Key

Students of Grade 3 can get a strong foundation by referring to the Eureka Math Book. It was developed by highly professional mathematics educators and the solutions prepared by them are in a concise manner for easy grasping. To achieve high scores in Grade 3, students need to solve all questions and exercises included in Eureka Grade 3 Book.

### Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Pattern Sheet Answer Key

Multiply.

Answer:

8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 1 = 8, 8 x 3 = 24, 8 x 1 = 8, 8 x 4 = 32, 8 x 1 = 8, 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x2 = 16, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 1 = 8, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 1 = 8, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 1 = 8, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 4 = 32, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 3 = 24, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32, 8 x 3 = 24, 8 x 5 = 40, 8 x 2 = 16, 8 x 4 = 32.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

the tables of 8.

### Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Problem Set Answer Key

Question 1.

Ms. Santor divides 32 students into 8 equal groups for a field trip. Draw a tape diagram, and label the number of students in each group as n. Write an equation, and solve for n.

Answer:

32 / n = 8.

n = 4.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Ms. Santor divides 32 students into 8 equal groups for a field trip.

the number of students in each group as n.

32 / n = 8.

n = 4.

Question 2.

Tara buys 6 packs of printer paper. Each pack of paper costs $8. Draw a tape diagram, and label the total amount she spends as m. Write an equation, and solve for m.

Answer:

The total amount she spends = $48.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Tara buys 6 packs of printer paper.

Each pack of paper costs $8.

6 x m = $8.

m = 6 x 8 = $48.

Question 3.

Mr. Reed spends $24 on coffee beans. How many kilograms of coffee beans does he buy? Draw a tape diagram, and label the total amount of coffee beans he buys as c. Write an equation, and solve for c.

Answer:

The total amount of coffee beans he buys = 3 kg.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Mr. Reed spends $24 on coffee beans.

$24 / c = 8.

c = 24 / 8.

c = 3.

Question 4.

Eight boys equally share 4 packs of baseball cards. Each pack contains 10 cards. How many cards does each boy get?

Answer:

The number of cards each boy gets = 40.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Eight boys equally share 4 packs of baseball cards.

each pack contains 10 cards.

10 x 4 = 40.

so the number of cards each boy gets = 40.

Question 5.

There are 8 bags of yellow and green balloons. Each bag contains 7 balloons. If there are 35 yellow balloons, how many green balloons are there?

Answer:

The number of green balloons = 21.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

There are 8 bags of yellow and green balloons.

each bag contains 7 balloons.

if there are 35 yellow balloons.

8 x 7 = 56.

56 – 35 = 21.

so the number of green balloons = 21.

Question 6.

The fruit seller packs 72 oranges into bags of 8 each. He sells all the oranges at $4 a bag. How much money did he receive?

Answer:

The amount of money he receives = 40.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

The fruit seller packs 72 oranges into bags of 8 each.

He sells all the oranges at $4 a bag.

8 x 4 = 32.

72 – 32 = 40.

so the amount of money he receives = 40.

### Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Exit Ticket Answer Key

Erica buys some packs of rubber bracelets. There are 8 bracelets in each pack.

a. How many packs of rubber bracelets does she buy if she has a total of 56 bracelets? Draw a tape diagram, and label the total number of packages as p. Write an equation, and solve for p.

Answer:

The total amount of packages = 7.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Erica buys some packs of rubber bracelets.

There are 8 bracelets in each pack.

8 / p = 56.

p = 56 / 8.

p = 7.

so the total amount of packages = 7.

b. After giving some bracelets away, Erica has 18 left. How many bracelets did she give away?

Answer:

The number of bracelets did she give away = 9.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

After giving some bracelets away, Erica has 18 left.

18 / 2 = 9.

so the number of bracelets did she give away = 9.

### Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 11 Homework Answer Key

Question 1.

Jenny bakes 10 cookies. She puts 7 chocolate chips on each cookie. Draw a tape diagram, and label the total amount of chocolate chips as c. Write an equation, and solve for c.

Answer:

The total amount of chocolate chips = 70.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Jenny bakes 10 cookies.

she puts 7 chocolate chips on each cookie.

10 x 7 = c.

c = 70.

Question 2.

Mr. Lopez arranges 48 dry erase markers into 8 equal groups for his math stations. Draw a tape diagram, and label the number of dry erase markers in each group as v. Write an equation, and solve for v.

Answer:

The number of dry erase markers in each group = 6.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Mr. Lopez arranges 48 dry erase markers into 8 equal groups for his math stations.

48 / v = 8.

v = 48 / 8.

v = 6.

Question 3.

There are 35 computers in the lab. Five students each turn off an equal number of computers.

How many computers does each student turn off? Label the unknown as m, and then solve.

Answer:

The number of computers does each student turn off = 7.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

There are 35 computers in the lab.

Five students each turn off an equal number of computers.

5 / m = 35.

m = 35 / 5.

m = 7.

Question 4.

There are 9 bins of books. Each bin has 6 comic books. How many comic books are there altogether?

Answer:

The number of comic books is there altogether = 54.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

There are 9 bins of books.

Each bin has 6 comic books.

9 x 6 = 54.

so the number of comic books is there altogether = 54.

Question 5.

There are 8 trail mix bags in one box. Clarissa buys 5 boxes. She gives an equal number of bags of trail mix to 4 friends. How many bags of trail mix does each friend receive?

Answer:

The bags of trail mix does each friend receives = 40.

Explanation:

In the above-given question.

given that,

There are 8 trail mix bags in one box.

Clarissa buys 5 boxes.

she gives an equal number of bags of trail mix to 4 friends.

8 x 5 = 40.

Question 6.

Leo earns $8 each week for doing chores. After 7 weeks, he buys a gift and has $38 left. How much money does he spend on the gift?

Answer:

The amount he spends on the gift = $18.

Explanation:

In the above-given question,

given that,

Leo earns $8 each week for doing chores.

After 7 weeks, he buys a gift and has $38 left.

7 x 8 = 56.

56 – 38 = $18.

so the amount he spends on the gift = $18.