Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 6 Answer Key

Eureka Math Answer Key for Grade 2 Chapter 6 meets the content and intent of the School Curriculum. By using the Eureka Math Answers Grade 2 Chapter 6, you can understand the topics easily. so, the students who wish to improve their math skills can go through our Eureka Grade 2 Chapter 6 Answer Key pdf.

Engage NY Eureka Math 2nd Grade Module 4 Lesson 6 Answer Key

People of highly subject expertise prepared the solutions in a concise manner for easy grasping. The ace up your preparation using the Eureka Math Book 2nd Grade Answer Key. By using the Eureka Math Answers Grade 2 Lesson 6, you can understand the concepts in depth and score the highest marks in the exam.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 6 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve using mental math, if you can. Use your place value chart and place value disks to solve those you cannot solve mentally.
a. 6 + 8 = __14___              30 + 8 = __38___             36 + 8 = __44____             36 + 48 = __84____

Answer:
6 + 8 = 14.
30 + 8 = 38.
36 + 8 = 44.
36 + 48 = 84.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
6 + 8 = 14.
30 + 8 = 38.
36 + 8 = 44.
36 + 48 = 84.

b. 5 + 7 = __12___             20 + 7 = __27___             25 + 7 = __32____             25 + 57 = ___82___

Answer:
5 + 7 = 12.
20 + 7 = 27.
25 + 7 = 32.
25 + 57 = 82.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
5 + 7 = 12.
20 + 7 = 27.
25 + 7 = 32.
25 + 57 = 82.

Question 2.
Solve the following problems using your place value chart and place value disks. Compose a ten, if needed. Think about which ones you can solve mentally, too!
a. 35 + 5 = __40___             35 + 6 = ___41___

Answer:
35 + 5 = 40.
35 + 6 = 41.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
35 + 5 = 40.
35 + 6 = 41.

b. 26 + 4 = __30___             26 + 5 = _31_____

Answer:
26 + 4 = 30.
26 + 5 = 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
26 + 4 = 30.
26 + 5 = 31.

c. 54 + 15 = _69____             54 + 18 = __72___

Answer:
54 + 15 = 69.
54 + 18 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
54 + 15 = 69.
54 + 18 = 72.

d. 67 + 23 = __90___             67 + 25 = ___92__

Answer:
67 + 23 = 90.
67 + 25 = 92.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
67 + 23 = 90.
67 + 25 = 92.

e. 45 + 26 = ___71__             45 + 23 = __68___

Answer:
45 + 26 = 71.
45 + 23 = 68.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
45 + 26 = 71.
45 + 23 = 68.

f. 58 + 23 = __81___             58 + 25 = __83___

Answer:
58 + 23 = 81.
58 + 25 = 83.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
58 + 23 = 81.
58 + 25 = 83.

g. 49 + 37 = __86___             52 + 36 = __78___

Answer:
49 + 37 = 86.
52 + 36 = 78.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
49 + 37 = 86.
52 + 36 = 78.

Question 3.
There are 47 blue buttons and 25 black buttons in Sean’s drawer. How many buttons are in his drawer?

Answer:
The number of buttons are in his drawer = 72 buttons.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 47 blue buttons and 25 black buttons in Sean’s drawer.
47 + 25 = 72.
so the number of buttons are in his drawer = 72.

For early finishers:

Question 4.
Leslie has 24 blue and 24 pink hair ribbons. She buys 17 more blue ribbons and 13 more pink ribbons from the store.
a. How many blue hair ribbons does she have now?

Answer:
The number of blue hair ribbons does she have now = 41.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Leslie has 24 blue and 24 pink hair ribbons.
She buys 17 more blue ribbons and 13 more pink ribbons from the store.
24 + 17 = 41.
so the number of blue hair ribbons does she have now = 41.

b. How many pink hair ribbons does she have now?

Answer:

The number of pink hair ribbons does she has now = 37.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Leslie has 24 blue and 24 pink hair ribbons.
She buys 17 more blue ribbons and 13 more pink ribbons from the store.
24 + 13 = 37.
so the number of pink hair ribbons does she have now = 37.

c. Jada has 29 more pink ribbons than Leslie. How many pink ribbons does Jada have?

Answer:
The number of pink ribbons does Jada have = 66.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Jada has 29 more pink ribbons than Leslie.
37 + 29 = 66.
so the number of pink ribbons does Jada have = 66.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 6 Exit Ticket Answer Key

Solve using your place value chart and place value disks. Compose a ten, if needed. Think about which ones you can solve mentally, too!

Question 1.
53 + 19 = ____72.___

Answer:
53 + 19 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
53 + 19 = 72.

Question 2.
44 + 27 = _____71__

Answer:
44 + 27 = 71.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
44 + 27 = 71.

Question 3.
64 + 28 = __92_____

Answer:
64 + 28 = 92.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
64 + 28 = 92.

Eureka Math Grade 2 Module 4 Lesson 6 Homework Answer Key

Question 1.
Solve using mental math, if you can. Use your place value chart and place value disks to solve those you cannot do mentally.
a. 4 + 9 = _13____             30 + 9 = __39___             34 + 9 = __43____             34 + 49 = ___83___

Answer:
4 + 9 = 13.
30 + 9 = 39.
34 + 9 = 43.
34 + 49 = 83.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
4 + 9 = 13.
30 + 9 = 39.
34 + 9 = 43.
34 + 49 = 83.

b. 6 + 8 = __14___             20 + 8 = __28___             26 + 8 = ___34___             26 + 58 = __84____

Answer:
6 + 8 = 14.
20 + 8 = 28.
26 + 8 = 34.
26 + 58 = 84.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
6 + 8 = 14.
20 + 8 = 28.
26 + 8 = 34.
26 + 58 = 84.

Question 2.
Solve the following problems using your place value chart and place value disks. Compose a ten, if needed. Think about which ones you can solve mentally, tool
a. 21 + 9 = __30___             22 + 9 = __31____

Answer:
21 + 9 = 30.
22 + 9 = 31.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
21 + 9 = 30.
22 + 9 = 31.

b. 28 + 2 = __30___             28 + 4 = __32____

Answer:
28 + 2 = 30.
28 + 4 = 32.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
28 + 2 = 30.
28 + 4 = 32.

c. 32 + 16 = __48___             34 + 17 = __51___

Answer:
32 + 16 = 48.
34 + 17 = 51.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
32 + 16 = 48.
34 + 17 = 51.

d. 47 + 23 = _70____             47 + 25 = __72___

Answer:
47 + 23 = 70.
47 + 25 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
47 + 23 = 70.
47 + 25 = 72.

e. 53 + 35 = _88____             58 + 35 = __93___

Answer:
53 + 35 = 88.
58 + 35 = 93.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
53 + 35 = 88.
58 + 35 = 93.

f. 58 + 42 = __100___             58 + 45 = ___103__

Answer:
58 + 42 = 100.
58 + 45 = 103.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
58 + 42 = 100.
58 + 45 = 103.

g. 69 + 32 = __101___             36 + 62 = _98____

Answer:
69 + 32 = 101.
36 + 62 = 98.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
69 + 32 = 101.
36 + 62 = 98.

h. 77 + 13 = _90____             16 + 77 = ___93__

Answer:
77 + 13 = 90.
16 + 77 = 93.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
77 + 13 = 90.
16 + 77 = 93.

i. 59 + 34 = ___93___             31 + 58 = _89____

Answer:
59 + 34 = 93.
31 + 58 = 89.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
solve using mental math.
59 + 34 = 93.
31 + 58 = 89.

Solve using a place value chart.

Question 3.
Melissa has 36 more crayons than her brother. Her brother has 49 crayons. How many crayons does Melissa have?

Answer:
The number of crayons does Melissa have = 85.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Melissa has 36 more crayons than her brother.
Her brother has 49 crayons.
49 + 36 = 85.
so the number of crayons does Melissa have = 85.

Question 4.
There were 67 candles on Grandma’s birthday cake and 26 left in the box. How many candles were there in all?

Answer:
The number of candles was there in all =

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There were 67 candles on Grandma’s birthday cake and 26 left in the box.
67 + 26 = 93.
so the number of candles was there in all = 93.

Question 5.
Frank’s mother gave him $25 to save. If he already had $38 saved, how much money does Frank have saved now?

Answer:
The money does Frank have saved now = $63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Frank’s mother gave him $25 to save.
If he already had $38 saved.
25 + 38 = 63.
so the money does Frank have saved now = $63.